Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Näkötorvi

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Hän on nuori äiti. Perheeseen kuuluvat isompi ja pienempi tytär, hajamielisen ystävällinen perheenpää, joskus apulainenkin, arvokas siamilaiskissa Mimi, muita kissoja ja Jammu-koira. Sitten on vielä mainittava läheiset ja kaukaiset sukulaiset sekä ystävättäret, joilla on tavattoman älykkäitä ja kilttejä lapsia. Perin tärkeitä henkilöitä ovat viisas isoäiti ja lempeä isoisä, jota kutsutaan lyhyesti Mikaksi.

Nuori äiti viettää ihan tavallista ihmiselämää. Se merkitsee melua ja vilskettä, pesemättömiä astiavuoria, pullataikinaa, pyykkiä ja muovailuvahaa, säilykepurkkeja, leikkikaluja, uhkaavia tilanteita ja loputtomasti virkeitä päähänpistoja, joiden keksimisessä hänen tyttärensä (ja hän itse) ovat mestareita. Ja kaiken ohella nuoren äidin pitäisi kirjoittaa. ”On kauheata olla naiskirjailija”, hän huokaa. Ja kun hän eräänä aamuna löytää vuoteestaan ruskean kananhöyhenen, hän todella pelästyy. ”Olenko sittenkin muuttumassa kanaksi, vaikka vastikään kävin ompeluseurassa, katselin televisiota ja luin salapoliisiromaanin?”
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Henkilöt, toimijat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
pakinoita
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
380
Kustantaja
Kieli