Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Tanssimestari ja muita tarinoita Zimbabwesta

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Petina Gappahin kolmetoista kertomusta Zimbabwesta antavat äänen lapsille ja vanhuksille, mustille ja valkoisille, köyhille ja rikkaille.

Zimbabwe on ollut otsikoissa uskomattomien poliittisten selkkaustensa ja ihmisten hädän vuoksi. Silti Gappahin tarinat ovat täynnä ilkikurista huumoria, sellaista jolle ei melkein uskalla nauraa, kun se pulppuilee keskellä ankaraa ja katkeraa ahdinkoa. Tarinoiden aiheet ja hahmot ovat hulvattomia. Niminovelli "Tanssimestari" kertoo M'dhara Vitalis Mukarosta, joka on juuri saanut potkut toimittuaan 30 vuotta opettajana. Inflaation viemän eläkkeen sijaan hän saa kolme paria väärän kokoisia kenkiä. Hän osallistuu paikallisen baarin tanssikilpailuun ja voittaa sen jäljittelemättömällä 70-luvun tyylillään.

Toisen tarinan pikkuvirkamies, joka opettelee vasta käyttämään internetiä, uskoo roskapostia saatuaan todella voittaneensa miljoona dollaria. Mies pistää tyttärensä yliopiston lukukausimaksut voiton "käsittelykuluihin" ja suunnittelee ostavansa miljoonallaan kylän pastorin lapsille paljon uusia leluja.
Aiheet ja teemat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
291
Kustantaja
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä