Jatkosodan pikkujättiläinen

Tyyppi

tietokirjat

kuvaus

Tuore, havainnollinen ja kattava kuva sotavuosien Suomesta

Jatkosodan pikkujättiläinen välittää jälkipolville Suomen historian raskaimman sodan koko kuvan: sodan taustat, joukkojen nopean etenemisen entiselle rajalle ja ylikin sekä pitkäksi ja väsyttäväksi venyneen asemasotavaiheen. Kiivaan sotakesän 1944 ratkaisutaistelut alkoivat yllättäen. Rauhantekoa seurasi Lapin sota, joukkojen kotiuttaminen ja evakkojen asuttaminen. Tapahtumia, niiden syitä ja seurauksia tarkastellaan niin valtiojohdon ja kenttäarmeijan kuin kotirintamankin kannalta. Näin sotavuosien Suomesta muodostuu mahdollisimman monipuolinen kuva. Rintamalla ei vain taisteltu, vaan siellä myös urheiltiin ja tehtiin puhdetöitä. Sodan aikana huumori kukki ja kenttäposti kulki, siviiliväestö marssi mottitalkoisiin, naiset täyttivät monin tavoin miesten paikat.

Legendaariset sodanjohtajat saavat teoksessa omat esittelynsä, samoin maineikkaimmat taistelut ja sodan jälkiselvittely valvontakomissioineen, sotakorvaukset ja kahden suuren maanpuolustusjärjestön lakkauttaminen.

Artikkelien kirjoittajina ovat maan parhaat sotahistorian ja poliittisen historian asiantuntijat.

Runsas kuvitus sisältää paljon ennen näkemätöntä aineistoa muun muassa Puolustusvoimien ja Venäjän laajoista arkistoista sekä karttoja ja piirroksia.

Teoksen päätoimittajat ovat dosentti Jari Leskinen ja everstiluutnantti Antti Juutilainen.

(Suomen Kirjasäätiö)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

1259

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

[kirjoittajat: Sampo Ahto ... et al.] ; [karttapiirrokset: Susanna Jyrkinen].