Dynamiittia, dynamiittia

Aikalaisarvio
Arvosteleva Kirjaluettelo oli Kouluhallituksen vuosina 1922–88 (vuosina 1908–21 alan järjestöjen) julkaisema lehti, joka sisälsi kirjastojen kirjanvalinnan tueksi tarkoitettuja lyhyitä arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista. Sitä jaettiin Kirjastolehden liitteenä.

Teoksen kuvailutiedot

Ilmestynyt numerossa

4/1979

Teosarvio

Dynamiittia, dynamiittia on Peter Loveseyn (s. 1936) ilmiömäisen nopeasti kielellemme kääntyvän tuotannon tyyppiesimerkki, viktoriaaniseen Englantiin sijoittuva historiallinen dekkari, jossa ajankuvaukseen on kiinnitetty yhtä paljon huomiota kuin itse jännitysainekseenkin. Yhdistelmä toimii jo neljännen kerran varsin hyvin, mutta mitä vakavammista (ja yhä ajankohtaisista) asioista - tällä kertaa pommiattentaateista - on kyse,
sitä enemmän ainakin minä kaipaisin kirjailijalta eläytymistä paitsi aikakauteen myös siinä toimiviin ihmisiin. Tässä suhteessa Dynamiittia, dynamiittia on aika sovinnainen mustavalkotuote. - Muuten: miksi Loveseyn ilmeinen oppi-isä, historiallisenkin dekkarin mestari John Dickson Carr on meillä kokonaan unohdettu?