Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Suvituuli ja Manuela

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Suvituuli ja Lilli ovat mestarijuonijoita. Vertin isä esittelee naisystävänsä, ja Vertti on pelastettava täysin väärältä äitipuoliehdokkaalta. Juonikoukeroihin sekoitetaan koulussa vieraileva brasilialainen opettaja Manuela, joka majoittuu Suvituulin kotiin. Suvituulin ajatuksissa on myös huoli perheen rakkaasta koirasta, Allisonista. Aikooko sen entinen isäntä vaatia koiran takaisin itselleen?

Suvituuli ja Manuela on kolmas, itsenäinen osa raikasotteisessa kirjasarjassa, joka kertoo viidesluokkalaisten ystävysten elämästä: ihastumisista, koiran omistamisesta sekä perhe-elämän iloista ja suruista. Hanna Toivainen asuu kolmen tyttärensä kanssa Iittalassa ja on ammatiltaan opettaja.
(BTJ)
Viidesluokkalaisen Suvituulin perhe majoittaa iloisen ja ystävällisen opettajavieraan. Vieras on Brasiliasta ja nimeltään Manuela. Hän on jäänyt nuorena leskeksi ja tutustuu Suomeen Suvituulin koulussa kouluavustajana. Suvituulin perhe tutustuttaa Manuelaa aivan tavalliseen arkeen. Suvituulin ihastus Vertti on bändisoittamisen pauloissa. Vertin äidin kuolemasta ei ole kauaakaan ja Vertin isä esittelee naisen, jonka kanssa ehkä seurustelee. Jotakin uutta Suvituuli oppii yllättäen myös kirjoittamisesta ja musiikista, sanoittamisesta ja kateudesta, joka saa pelottavia muotoja. Suvituulillakin on perheessään edelleen Allison, kultainennoutaja. Manuelallakin on ollut samanrotuinen koira kotimaassaan. Manuelasta kysytään, odottaako häntä joku jossain. Samaa kysytään Suvituulin perheessä yhä Allison-koirasta. Kuka saa kodin mistäkin? Suvituulin maailmassa asioilla on taipumus järjestyä yllättävillä tavoilla.
(Sini Kiuas/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

151

Kieli

Sarjamerkintä