Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Siljan laulu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

15-vuotiaan Siljan elämä pyörähtää nurin, kun kirjailija-isä kuolee yllättäen ja jättää Siljan ja äidin selviämään kahdestaan. Äidillä on opettelemista puuronkeitossakin. Isä on ollut se, joka on pitänyt heistä kumpaisestakin huolta.

Siljan suru on liikaa vanhoille tyttökavereille. Poikaystävänkin seurassa olo käy hankalaksi. Miten voi puhua kuolemasta sellaiselle, jota kiinnostavat vain tietokonepelit?

Naapurissa asuu kummallinen Irene Haapa, joka pelastaa avaimensa unohtaneen tytön sateelta. Selviää yllättäviä asioita, kuten se, että Irene ja isä ovat keskustelleet kirjallisuudesta puutarha-aidan takaa. Isän kirjoja ovat lukeneet muutkin, sanataideopintoja harrastavaa Johannes esimerkiksi. Kirjat ovat isän juttu, Silja tuumaa, mutta mikä on Siljalle tärkeää?

Löytyy tyttöbändi Sisko. Löytyy myös siskoja: Anette, Paula, Jenna. Löytyy Johannes ja isän kirjat. Äitikin löytyy. Eikä mikään ole lopussa, vaikka siltä ensin vaikuttikin.

Tiina 2006- kirjoituskilpailun voittaja kirjoittaa raikkaasti ja tarjoaa sitä, mitä tarvitaankin: elämäniloa, toivoa, optimismia.

(Kirsi Kaulio/ Sanojen aika)

- - -

Yksi lehti-ilmoitus voi muuttaa kaiken. Se saa hetkeksi unohtamaan, että isä on kuollut, äiti on rikki, poikaystävä petturi ja ystävät eri planeetalta. 15-vuotias Silja herää pitkän pimeän jakson jälkeen, kun hän huomaa Sisko-bändin etsivän laulajaa. Koelaulusta alkaa Siljan elämän uusi vaihe, johon kuuluvat särmikkäät ja herkät bändikaverit, naapurin originelli neiti Haapa sekä metsäpolulla kohdattu runopoika Johannes, jonka kanssa Siljalle avautuu sanataiteen maailma - isän maailma. Edessä on unelmien keikkakesä, jonka aikana Silja tutustuu paremmin paitsi itseensä myös vanhempiinsa.

Vilja-Tuulia Huotarisen Siljan laulu nousi Tiina 2006 -kirjoituskilpailun voittajaksi 170 lähetetyn käsikirjoituksen joukosta. Siljan kasvutarina on harvinaisen onnistunut yhdistelmä heleitä ja syviä sävyjä, nuoruuden ehdotonta elämäntuskaa ja rentoa rokkenrollia. Samalla se on hieno kuvaus intohimoisesta harrastuksesta ja musiikin parantavasta voimasta.
Vilja-Tuulia Huotarinen on 28-vuotias turkulainen. Hän opettaa luovaa kirjoittamista ja on julkaissut aiemmin runokokoelman Sakset kädessä ei saa juosta.

(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

tarina tyttöbändistä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä