Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kaksoset

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kaksi iäkästä naista kohtaa sattumalta belgialaisessa kylpylässä. Toinen tulee Saksasta, toinen on hollantilainen. Naiset huomaavat olevansa sisaruksia, kaksoset, jotka luulivat iäksi kadottaneensa toisensa.

Kölnissä syntyneet pikkutytöt joutuivat erilleen 1920-luvulla, kun vanhemmat kuolivat. Anna lähetettiin isoisän luo Etelä-Saksaan, ahdasmielisen uskonnolliselle maaseudulle. Lotte joutui serkkujen luo Hollantiin, työläisperheeseen, jossa ajateltiin vasemmistolaisittain. Suku ei juuri pitänyt yhteyttä - asioista oltiin niin eri mieltä, ja sotakin lähestyi.

Kun Anna ja Lotte sitten kohtaavat vuosikymmenten jälkeen, he suhtautuvat toisiinsa varovaisen epäluuloisesti. Sodan aikana juutalaisia suojellut Lotte ei voi ymmärtää, miten Anna on aikoinaan sopeutunut elämään natsi-Saksassa, eikä Anna tajua Loten kaunaa.

Elämäntarinoitaan vertaamalla he yrittävät kuroa umpeen vuosikymmenten luomaa kuilua. Kahden naiskohtalon kautta piirtyy samalla monivivahteinen kuva Euroopasta yli kuudenkymmenen vuoden ajalta.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

429

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

421

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä