Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Suomensuojelija

Tyyppi
tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kieli rappeutuu. Englannin kieli syö meitin. Ilmaisu köyhtyy, eivätkä nuoret enää osaa puhua kauniisti. Televisiojuontajatkin niinkuttelevat. Miksei kukaan tee mitään?

Suomensuojelija tarjoaa avun kielen tilasta huolestuneille. Kielentutkija, aggressiivitohtori Lari Kotilainen selvittää, minkälainen on menestyvä kieli ja osoittaa konkreettisin ohjein, miten jokainen voi aivan itse vaikuttaa suomen kielen menestymiseen.

Kieltä ei voi pelastaa vain valittamalla ja muita kieliä parjaamalla. Avuksi ei voi aina kutsua edes Kielitoimistoa tai kielipoliisia. Sen sijaan jokaisella on vain kielen ja mielikuvituksen rajoittamat keinot varmistaa kielemme säilyminen ilmaisuvoimaisena. Voimme esimerkiksi puhua rohkeasti omaa murrettamme, leikitellä kielen kustannuksella ja ottaa kantaa tärkeäksi kokemiemme kieliasioiden puolesta.

Lari Kotilainen on opettanut suomen kieltä Kölnin, Uppsalan ja Helsingin yliopistoissa, tutkinut suomen kielen muuttumista ja julkaissut Annukka Vartevan kanssa Mummonsuomi laajakaistalla -teoksen. Tällä hetkellä hän toimii tutkijana Helsingin yliopistossa.

(WSOY)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
ohjekirja kielen pelastamiseen
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
118
Kustantaja