Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ei mikään maailmanloppu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus


Oletko koskaan ajatellut, mitä mieltä Nooan perhe oli arkinrakentamisesta? Miltä tuntui asua keskellä villieläimiä ahtaassa arkissa ja toivoa, että sade loppuisi? Ja mitä tapahtui niille kaikille ihmisille, jotka eivät mahtuneet arkkiin?

Nooa on Timnan isä. Kun Nooa alkaa rakentaa arkkia, koko kylä pitää häntä hulluna..Vain Nooan oma perhe uskoo vahvasti tämän näkemykseen ja luottaa isäänsä. Vedenpaisumuksen iskiessä koko kylä haluaisi mahtua Nooan arkkiin. Mutta Jumalan sanan mukaan Nooa päästää arkkiin vain perheensä ja tiettyjä eläimiä tietyn määrän.

Timna katsoo, kuinka isä määrää koko perheen elämästä. Rohkeasti hän päättää taistella isää vastaan ja pelastaa pienen vauvan ja lapsen arkkiin ja piilottaa ne isän vihalta.

Mitä tapahtuu kaikille muille? Mitä ajattelee nuori Timna tästä kaikesta? Miltä tuntuu elää haisevassa ja ahtaassa arkissa, katsella, kuinka ympärillä ihmisiä hukkuu. Isä Nooa on ankara mies ja uskoo Jumalan sanaan. Ja hänen käskyään koko perheen täytyy noudattaa.

Varoituksen sana, kirja ei helppoa luettavaa.

Mitä enemmän tiedät, sitä enemmän lukiessa herää kysymyksiä. Tämä kirja ei anna vastauksia siihen, mitä Nooalle ja hänen perheelleen oikeasti tapahtui. Tämä kirja enemmänkin herättää lisää kysymyksiä ja antaa uusia näkemyksiä.
(arjamaaria / Sivupiiri)


14-vuotias Timna on Nooan toiseksi nuorin lapsi ja ainoa tyttö. Timnan perhe on noudattanut isän toiveita puhtaasta elämästä, toisin kuin muut kyläläiset, jotka ovat eläneet synnissä. Niinpä Timna ei aluksi ihmettele, että juuri Nooan perheenjäsenet ovat ne, joilla on lupa säilyä hengissä valtavan vedenpaisumisen vallattua maan. Elämä Nooan arkissa kaikkien eläinten joukossa ei ole helppoa, ja Timna alkaa kapinoida.
(Lastenkirjallisuusinstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

235

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

190

Kustantaja

Kääntäjä