Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hopeahevonen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Hevonen? Ei. Ei yhdelläkään hevosella ollut sellaisia silmiä.

Punatukkainen, poikamainen ja tulisieluinen Katriona elää äitinsä, isäpuolensa ja sisarustensa kanssa Leinikin majatalosssa. Kat keskittyy lähinnä majatalon vieraiden hevosten hoitoon, eikä tule toimeen isäpuolensa kanssa. Jatkuvat yhteenotot saavat Katrionan sisällä asuvan piikikkään pedon nostamaan päätään ja syöksemään ilkeyksiä, joista on usein seurauksena selkäsauna.

Eräänä syysiltana majataloon ilmestyy kaatosateen keskeltä erikoinen vieras, arpinen nainen hopeanhohtoisella hevosellaan. Nainen on bredinari, vapaana ratsastava viestinviejä. Bredan maassa itsenäisesti kulkeva nainen on harvinainen, sillä yleensä naiset pysyvät uskollisina synnyinseuduilleen ja vain miehet tekevät matkoja. Kat hoitaa naisen hevosta, Huurretta, ja huomaa tämän olevan hornanhevonen, joka aistii ihmisen tunteita. Hevosen silmät ovat kuin öisin saalistavan kissapedon silmät. Kat tulee kuitenkin hevosen kanssa yllättävän hyvin toimeen ja käy ratsastamassa tällä salaa.

Bredinarin lähtiessä tämä sujauttaa Katrionalle hopeisen kolikon, jonka Kat kätkee salataskuunsa. Kat huomaa, että nainen aavistaa hänen ratsastaneen hopeahevosella. Katriona alkaa haaveilla elämästä vapaana bredinarina. Äiti on kuitenkin suunnitellut Katrionan tulevaisuuden valmiiksi, ja lähettää tämän kasvattityttäreksi muualle, koska Katin ja isäpuolen suuret persoonat eivät mahdu saman katon alle.

Hopeakolikolla on kuitenkin tarkoituksensa, ja Katriona tapaa Huurteen uudelleen. Samalla hänen tulevaisuutensa suunta alkaa hahmottua. Katrionan tarina jatkuu Kärppä ja Keskiyö-nimisissä kirjoissa.

(Päivi / Sivupiiri)

- - -

Uusi fantasiasarja alkaa: Laadukas seikkailusarja hevoshulluille ja fantasian ystäville – päähenkilönä rohkea, stereotypioita rikkova Katriona

Eletään keskiaikaisessa, ihmisen ahneuden aiheuttaman luonnonkatastrofin jälkeisessä maailmassa, jossa valtaa pitävät naiset.

Kievarinemännän tytär Katriona on tuittupäinen ja äkkipikainen tyttö, jota ennalta määrätty ura äidin työn jatkajana ei kiehdo. Hän ei myöskään tule toimeen äidin puolison kanssa. Äiti lähettää hänet värjärinoppiin, mutta Kat ei sopeudu oppityttöjen nokkimisjärjestykseen, jossa tulokkaita kiusataan armotta.

Kievarissa vieraillut, hopeisella hornanhevosella ratsastava arpinen nainen on jäänyt Katrionan mieleen. Katriona tajuaa, että siinä on hänen tulevaisuutensa – hänkin haluaa ruveta bredinariksi, kierteleväksi lainvartijaksi ja viestinviejäksi.

Mutta bredinareja koulutetaan arvostetussa akatemiassa suuressa kaupungissa, eikä maalaistytön tie sinne ole helppo. Kat on tottunut raivaamaan esteet tieltään, mutta onko ärhäkkä tyttö onnistunut matkansa varrella hankkimaan liian vaarallisen vihollisen?

(Risingshadow)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

189

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

206

Kääntäjä

Lisätietoja

Suomennettu englanninkielisestä käännöksestä Silverhorse.

Sarjamerkintä