Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sydän saappaanvarressa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kirjan päähenkilönä on 13-vuotias Lara, joka on yksinäinen tyttö. Hänellä on rakas harrastus, hän käy tallilla ja ratsastaa. Kirjan alussa Laran luokalle tulee uusi tyttö Lena, jonka kanssa Lara toivoo ystävystyvänsä. Matkaan tulee mutkia, kun Lara osallistuu ratsastuskilpailuihin. Hänellä ei ole kilpailua varten tarvittavia saappaita ja niinpä hän päättää varastaa sopivasti tarjolla olevat Lenan saappaat. Kun Laran äiti saa varkauden selville, hän peruuttaa jo luvatun ratsastusleirin ja Lara saakin lähteä Italiaan setänsä Jonin tallille töihin koko kesäksi. Larasta kaikki aikuiset tuntuvat välillä kovin epäreiluilta, etenkin hänen äitinsä. Ainoa, joka on reilu, on isä. Isä ei kuitenkaan enää asu yhdessä muun perheen kanssa ja häntä on yleensä vaikea tavoittaa.

Italian talli on Laralle jo entuudestaan tuttu ja siellä asuu aiemmalta reissulta tuttu Rotsi-varsa, josta Lara haaveilee. Hän niin toivoisi Rotsia omakseen. Kun Rotsi sitten aiotaan myydä Saksaan, menee Lara salaa hevosauton kyytiin mukaan. Saksan matkalla Lara oppii monia asioita elämästä, ystävyydestä ja hänelle selviää asioita myös salaperäisestä Saksassa asuvasta isästään.

Kirja on uskottava kuvaus tallimaailmasta sekä nuoren tytön yksinäisyydestä. Vaikka kirjassa käsitellään osin synkkiäkin aiheita, se ei kuitenkaan ole sävyltään synkkä.

(Päivi Ruuskanen/ Sanojen aika)

- - -

Herkkävaistoinen tarina 14-vuotiaasta Larasta, kipeistä tunteista ja unelmien hevosista

Isä on jättänyt perheen, ja Lara ottaa alituiseen yhteen äidin kanssa. Yksinäiselle tytölle hevostalli on elämän kiintopiste. Pärjätäkseen ratsastuskisoissa Lara varastaa tallitoverinsa ratsastussaappaat. Varkaus kuitenkin paljastuu, ja tallilla syntynyt ystävyyssuhde kariutuu.

Seuraukset ovat ikävät. Äiti peruuttaa Laran hartaasti odottaman ratsastusleirin, ja tyttö lähetetään kesälomaksi äkkiväärän ratsumestarisetänsä komentoon italialaiselle tallille. Siellä on hevosia, mutta myös kova kuri. Kun Laran lempihevonen myydään, hänen mittansa täyttyy. Lara päättää karata. Pako hevosrekan salamatkustajana ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan.

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

221

Kustantaja