Minotauros

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"Aluksi minun tuloani juhlittiin... sitten minä synnyin... epämuodostuneisuuttani pidettiiin pahana enteenä... jotkut jopa sanoivat syntymäni merkitsevän kaiken elämän loppua... isälleni... hänelle se oli loppu.
Kuningas, jonka lapsi on hirviö ei voi kauaa olla kuninkaana..."
Alkuperäisessä kreikkalaisessa tarussa Minotauros oli kammottava peto, puoliksi ihminen, puoliksi härkä, joka ahmi ihmislihaa ja jonka jalo sankari Theseus oikeutetusti kukisti.

Mutta se on vain yksi versio tarinasta.

On olemassa myös Minotauroksen tarina Minotauroksen itsensä kertomana.

Banshee on epämuodostuut nuori mies, joka joutuu sairaalaan raa'an pahoinpitelyn seurauksena ja saa siellä luettavakseen Minotauroksen päiväkirjan. Tämä nykypäivän "hirviö" huomaa kirjan herättävän hänen elämäänsä koskevia kysymyksiä, joita hän ei edes tiennyt olevan olemassa: kysymyksiä myyteistä ja todellisuudesta, rumuudesta ja kauneudesta, rangaistuksesta ja vallasta. Kirjan sivuilta löytyy vastayksia näihin kysymyksiin, mutta Banshee löytää muitakin vastauksia. Hän huomaa, että hänellä itselläänkin on ihmisarvo ja että hän itse pystyy muuttamaan asioita.

Omaelämäkerrassaan The Spiral Cage Al Davison kertoi, miten hän toipui selkärankahalkiosta niin hyvinm että pystyi paitsi kävelemään myös harrastamaan urheilua ja nykyaikaista tanssia ja teatteria, kirjoittamaan näytelmiä ja työskentelemään täysipainoisesti taiteilijana. Minotauruksessa hän on tarinan muodossa kertonut omia kokemuksiaan ja luonut uuden "myytin", joka on täynnä lämpöä, vilpittömyyttä, huumoria ja ihmisyyttä.

Al Davison yhdistää tarinaansa myyttejä, tyylejä ja omia kokemuksiaan. Tuloksena on monitasoinen ja moniulotteinen kertomus.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Ilmestymisaika

Sivumäärä

80

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä