Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

'Liverpool 8'

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
'Liverpool 8' on Sean Hignettin esikoisromaani. Keskushenkilö on nuori mies, Keegan, jonka elämänympäristö on Liverpoolin 8. kaupunginosa. Hän on vailla vakituista työpaikkaa, ansaitsee toimeentulonsa tilapäistöillä, tappaa aikaansa kaduilla, kapakoissa, tyttöjen kanssa. Vakituinen tyttöystävä on Norma, mutta Keegan on jo kyllästynyt suhteeseen ja rakastunut Patsyyn siinä määrin kuin hän yleensä pystyy kehenkään rakastumaan.

Sitten tulee yllätys: Norma on raskaana ja Keeganin on hommattava abortti. joku tuttavan tuttava ryhtyy tähän puuhaan jouluaattona Keeganin asunnossa. Sillä aikaa mies itse juhlii joulua kovalla kapakkakierroksella kavereineen. Juhlien loppu on karmea.

Hignettin romaani on klassisen kiinteä ja traaginen tarina eräänlajisesta aggressiivisuudesta ja itsekeskeisyydestä, joka tuntuu olevan luonnollinen seuraus elämisen säännöistä juuri tässä suurkaupunkimiljöössä. Romaani järkyttää, sen autenttisuus vakuuttaa. (Takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Ilmestymisaika
Sivumäärä
371
Kääntäjä