Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Urpon ja Turpon joulu

Tyyppi
satukokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Äiti kyselee, voiko jouluvalmisteluista selvitä menettämättä hermojaan. Leikkikarhut Urpo ja Turpo ymmärtävät, että hermoja ei kannata menettää eikä varsinkaan pudottaa, koska silloin "Hermo voi mennä imuriin --- Tai joku voi lakaista sen roskiin."

Jouluvalmistelut ovat vallanneet koko kodin ja lastenhuoneessa lelut yrittävät myös parhaansa. Molla-Maija uupuu siivoustaakan alla, mutta saa yllättävää apua Barbilta. Urpo ja Turpo kokevat monta seikkailua. Nallet käyvät urheasti piparkakkutalon noitaa vastaan, tekevät kultavaltauksen ja pohtivat aikavarkaita. Onneksi valmistelujen lomassa voi viettää pikkujoulua, jossa leluilla on pikkujoulun tapaan "pikkuisen mukavaa".

Lopulta joulu jo kolkuttelee ovelle. Vielä on kuitenkin muutama tärkeä tehtävä tekemättä. Karhujen on varmistettava, että kaikki saavat puurolautaselleen onnea tuovan mantelin ja että lastenhuoneen ahkerin jouluvalmistelija Molla-Maija saa hienon ja yllättävän joululahjan.

(Tuija Lassila/Sanojen aika)

- - -

Joulu lähestyy, talo täyttyy ihanista tuoksuista ja siivouspyörteestä. - Voiko jouluvalmisteluista selvitä niin, ettei menetä hermojaan? äiti kysyy isältä. Urpo ja Turpokin ymmärtävät ettei hermoja saa menettää. Varsinkin siivotessa hermot saattavat pudota ja joutua vaikka imurin kitaan.

Iki-ihanat ja rakastettavat leikkikarhut Urpo ja Turpo ovat jälleen vauhdissa, tällä kertaa jouluisissa mietteissä ja puuhissa. Ne tekevät löytöretkiä Joulusaarille ja kultavaltauksia lastenhuoneen lattialle, viettävät pikkujoulua ja pohtivat suuria asioita, parantavat Molla-Maijan joulutaudista ja taistelevat piparkakkutalon noitaa vastaan.

Viides valloittava Urpo ja Turpo -kirja Jukka Lemmetyn riemukkaasti kuvittamana.

(Tammi)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
94
Sarjamerkintä