Järvensivu, Kalervo

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Teokset

Tyyppi

kuvakirjat

Tyyppi

tietokirjat

Tyyppi

tietokirjat

Muut teokset (kuvittajana)

Tyyppi

fyysinen teos

Elämäkertatietoa

Kalervo Järvensivu, s. 30.8.1948 Helsinki. Nykyinen asuinpaikka Rovaniemi. Palomies – sairaankuljettaja, itseoppinut kuvittaja. Julkaissut lasten ja nuorten kuvakirjoja WSOY:lle vuodesta 1990, palo- ja pelastusalan "käyttögrafiikkaa" Suomen pelastusalan keskusliitolle vuodesta 1975, sekä grafiikkaa eri tilaajille. Järvensivu voitti Suomen Sokerin symbolikilpailun vuonna 1984. Valittiin myös "vuoden palomieheksi" 1987; lähinnä kulttuuriansioista.

Kirjailijan tuotantoon liittyvää lisätietoa

Lasten - ja nuorten kuvakirjat, neliväripiirrosgrafiikka ja tekstit WSOY:n julkaisuissa: Tulta päin – paloautoja ja pelastajia (kuvitus ja tekstirunko). Paloalan nykypäivän työnkuvaus erilaisten tehtävien kautta (1990). Täältä tulee poliisi (kuvitus ja tekstirunko). Poliisin työn arkipäivää. Eri poliisien erilaisia tehtäviä (1991). Otsolan palokunnan kiireinen päivä (kuvitus ja teksti Heli Karjalainen). "Tulta päin" -kirjan uusi versio, jossa pelastajat ovat karhuja ja pelastettavat eri eläimiä (1995). Karhujen kokoontumisajo (kuvitus ja teksti Heli Karjalainen). 11 eri karhua saapuu Kuusamoon erilaisilla moottoripyörillä. Siis "Otsoralli" – karhujen kokoontumisajo (1996).

[* Metsäpalot. Tekijät: Timo Heikkilä [et al.] Kuvitus, Kalervo Järvensivu. Suomen pelastusalan keskusjärjestö, 1999.
* Palomiestaidot. Teksti Esko Kaukonen. Kuvitus Kalervo Järvensivu. Suomen pelastusalan keskusjärjestön julkaisu, 1996.
* Penni Pesukarhu. Teksti Anja Kiljunen. Piirrokset: Kalervo Järvensivu. Suomen palontorjuntaliitto, 1992.
* Savusaunan paloturvallisuusopas. Teksti Jarmo Majamaa. Kuvitus Kalervo Järvensivu. Suomen pelastusalan keskusjärjestö, 2005.]