Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Huomenna kello yksitoista

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
novellikokoelmat
kuvaus
Laiva keinui hiljaa ja potkurin jauhanta vei sitä ja sen puutavaralastia kymmenen solmun nopeudella kohti Englantia. Hytissä oli tukahduttavaa. Höyrypatterin johdot kulkivat nurkkaan sijoitetun pöydän alta. Siellä oli aina vähän kosteutt, mikä sai ilman hytissä tunkkaiseksi. Lievä torakanmyrkyn haju tunkeutui nenääni. Kohta tulisi päiväruokailu. Kumma, kun ei nukuttanut yhtään.

Huomenna kello yksitoista on merimiesnovellien kokoelma. Se sisältää Merimies-Unionin ja Työväen Sivistysliiton 1972 merimiehille julistaman kirjoituskilpailun parhaimmiston. Se on tekstiä, jossa tuoksuu hien ja meriveden suola, satamien lika, olut ja ikävä. Se osoittaa että merielämä on kaukana meriromantiikasta. Kirjan on toimittanut tunnettu merikirjailija Eino Koivistoinen.

Ykkönen ja dunkki panivat konetta kuntoon. Vielä viimeisiä tarkistuksia ja voitelukuppien täyttöjä. Korkeapainesylinterin poksi oli pakattu. Tiiviste oli jätetty hieman löysälle aluksi. Sitä voisi sitten kiristellä, kun se hakisi oman paikkansa koneen käydessä. (takakansiteksti)
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
merikertomuksia
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
140
Kustantaja