Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Säästöpossu puree

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ritva-Liisa Harjumaan 20. kirja Säästöpossu puree on satiirinen ja herkän koskettava romaani, joka kuvaa nyky-Suomen kitsaita ja kituvia terveydenhoito-oloja ja vanhustenhuoltoa sekä hoivaverkon pettämistä. Säästöpossu saattaa purra kahdella tavalla: joko se tehoaa ja saa aikaan positiivisia tuloksia taikka se puree todella kipeästi etenkin nokkimisjärjestyksen alapäässä olevia. Sika voi olla julma eläin, kun se jahtaa karsinassa lajitoverinsa henkihieveriin. Takaa-ajavat siat vain vuorottelevat, jotta jaksavat kiertää rinkiä.

Romaani kertoo Hoivalaakson sairaalasta, jossa hoitohenkilökunta yrittää hoitaa suhteitaan sekä toisiinsa että potilaisiin siinä hurjassa säästöjen oravanpyörässä, jolle lisävauhtia antaa kunnianhimoinen talouspäällikkö Turkanen. Ylilääkäri Etiäinen sen sijaan ei juuri puutu asioiden kulkuun, koska hän on jatkuvasti jossakin tavoittamattomissa.

Kirjan 20. luku kuvaa niitä monia häkkejä ja omatekoisiakin kahleita, joita ihmiset joutuvat mukanaan raahaamaan. Niitä valotetaan keskustelupiirissä, jossa samalla yritetään etsiä ratkaisuja, vaihtoehtoja ja helpotusta vallitseviin ongelmiin ja haasteisiin. Vakaviakin asioita käsitellään usein joko lempeällä tai mustalla huumorilla. Usko hyvinvointivaltioon on kuin optinen harha. Lähemmässä tarkastelussa kohde näyttäytyykin aivan eri valossa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

305

Kustantaja

Kieli