Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Luikurin liuku

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Baudelairen matkaavat kreivi Olafin ja tämän apurien perässä Kalmankukkuloilla sijaitsevaan V.P.K.:n päämajaan. Selviää, että tulipalosta hengissä selvinnyt onkin Quigley Quagmire, yksi kolmosista, eikä kumpikaan lasten vanhemmista. Kolmisin he jatkavat V.P.K.:n salaisuuden selvittelyä. Vaikka järjestön nimi on edelleen arvoitus, he saavat tietää kreivi Olafin, Esmén ja kumppaneitten julman ja ahneen suunnitelman, jonka jokaisessa vaiheessa esiintyy kreivi Olafin viehtymys tulipaloihin.
(Lastenkirjallisuusinstituutti)
Hyvä lukija,

moni asia on mukavampi, kun se ei ole liukas. Esimerkiksi kädenpuristus, lemmikkieläin tai raaka porkkana. Tässä kurjassa opuksessa Violet, Klaus ja Sunny Baudelaire törmäävät ikävä kyllä liukkauteen useammin kuin kohtuudella soisi, kun he taittavat tukalaa matkaansa ylös – ja alas – outoa ja ahdistavaa vuorijonoa.

Jotta säästyisit enemmältä kuvotukselta, minun olisi parasta olla mainitsematta mitään tämän tarinan epämiellyttävistä yksityiskohdista, joita ovat ainakin salaviesti, pulkka, petollinen ansa, talvisääskiparvi, juonitteleva roisto, järjestynyt nuorisojoukko, kannellinen pata ja henkilö, joka oli yllättäen selviytynyt hengissä kammottavasta tulipalosta.

Minä olen, harmi kyllä, omistanut elämäni Baudelairen orpojen surullisen tarinan tutkimiselle ja tallentamiselle. Sinulla ei ole mitään syytä omistautua sellaisille asioille, joten voit yhtä hyvin omistautua päästämään tämän liukkaan kirjan luisumaan näpeistäsi lähimpään roska-astiaan tai syvään kuoppaan.

Kaikella kunnioituksella,

Lemony Snicket


(WSOY)

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

358

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

345

Kustantaja