Lauri Jäntin säätiö on palkinnut merkittäviä tietokirjoja

Ajankohtaista
26.1.2022

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Lauri Jäntin säätiö on myöntänyt tämän vuoden Tieto-Lauri-palkinnon Laura Ertimon ja Mari Ahokoivun kirjalle Aika matka! – Lotta, Kasper ja luontokadon arvoitus (Into 2021). Palkinto myönnetään joka kolmas vuosi merkittävälle lasten ja nuorten tietokirjalle. Palkinnon suuruus on 15 000 euroa.

Lauri Jäntin -tietokirjapalkinnon on saanut J. Sakari Salosen teos Viisi maailmanloppua – Maapallon historia ja ihmiskunnan tulevaisuus (Gaudeamus 2021). Palkinnon suuruus on 20 000 euroa.

Lauri Jäntin tunnustuspalkinnot on myönnetty Martti Anhavan kirjalle Niin katosi voitto maailmasta - Paavo Haavikon elämä (Otava 2021) sekä Anton Montin teokselle ’Ndrangheta – maailman vaarallisin rikollisjärjestö (S&S 2021). Tunnustuspalkinnot ovat suuruudeltaan 7500 euroa.

Palkintoraatina toimi Lauri Jäntin säätiön hallitus. Sen muodostavat professori Tuomas Heikkilä, OTK, KTM Claes von Heiroth (pj.), toimitusjohtaja Jan von Heiroth, päätoimittaja Hanna Nikkanen, kustantaja Aleksi Siltala ja johtaja Teija Tiilikainen. Säätiön asiamiehenä toimii FT Paula Arvas.

Jukka Uotila / Kirjasampo

Lisätietoa ja palkintoperusteet:
Lauri Jäntin säätiö