Kirjallisuustapahtumat

Kirjallisuustapahtumat-kalenteri esittelee Suomessa järjestettäviä kirjallisuustapahtumia. Voit selailla tapahtumia kuukausi- tai viikkonäkymässä, ja klikkaamalla tapahtumaa saat lisätietoja. Kalenteri on saatavilla myös upokkeena, jonka voit liittää sivuillesi. Ylläpidosta vastaa Kirjasammon toimitus.
 

Pentinkulman päivät

Urjala
6.8. 9:15
7.8. 11:30
8.8. 16:00
Vuonna 2021 Pentinkulman päivien teemana on toivo.


Kirjallisuus on kautta aikain kertonut tarinoita toivosta. Pentinkulman päivien keskusteluissa ja puheenvuoroissa katsotaan eteenpäin tulevaisuuteen ja käsitellään maapallon hyvinvointia, talouden näkökulmia ja yhteiskunnan tasapainoa.

Tulevaisuuteen katsovat myös ne 12 esikoiskirjailijaa, jotka päivillä perinteisesti esitellään yleisölle E80-esikoiskirjailijapaneelissa.

Yhteiskunnallisen pohdinnan ohella kysymme, mitä hengellisyydellä on tarjota vaikeina aikoina. Uskoa ja Jumalaa on teoksissaan punninnut myös Väinö Linna.

Pentinkulman päivät -festivaali järjestetään vuonna 2021 kirjailija Väinö Linnan syntymäkunnassa Pirkanmaan Urjalassa 43. kerran. Yleisön tavoitettavuuden takia keskusteluja myös striimataan.