Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lumen tuloa ei voi estää

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kaj Syysmaa oli huippu-urheilija, naimisissa kauneuskuningattaren kanssa ja bulevardilehdistön suosikkipoika. Mutta siitä on jo kauan. Nyttemmin hän on loppuunpalanut keskinkertaisuus, jolla silti on unelmansa ja joka vihaa halpaa julkisuutta. Kun sensaatiolehdet uudelleen kiinnostuvat Syysmaasta, pakenee hän korpeen kirjoittamaan dekkaria.
Maahiaisen syrjäinen kylä ei ole vieraanvarainen paikka. Sinne ei kaupunkilaisen pitäisi muuttaa. Syysmaata varoitetaan, mutta hän ei usko. Pian hän joutuu huomaamaan kuinka päivät lyhenevät ja pimeys etenee. Lumen tuloa ei voi estää. Ja sen jälkeen voi olla myöhäistä lähteä.

Boris Hurtan toinen romaani kertoo miehestä armottoman julkisuuden hampaissa ja pakomatkasta, joka ei suo rauhaa vaan manaa ikivanhat maanalaiset kauhut valloilleen.
(takakansiteksti)
Näyttämönä on kituva syrjäkylä kaukana takamailla. Kaupunkilainen etsii syrjäkylän mökistä rauhaisaa pakopaikkaa kaupungin ahdistuksesta. Yrmeät kyläläiset suosittelevat pikaista häipymistä. Kaupunkilainen ei lähde, kun mökin vuokrakin on maksettu. Ovelta kuuluu öiseen aikaan uhkaavia ääniä, jokin outo peto varmaan. Sitten ne tulevat: inhat epäsikiöt, kyläläisten suvustaan huonontuneet omaiset, joita suojellaan ulkomaailmalta, kelmeät hirviöt, joille ulkopuoliset ovat laillista riistaa. (Aikakaone 4 / 1991, Leena Peltonen)

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

220

Kustantaja