Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tie

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Pulitzer 2007

Pimeä, tuhkan peittämä maisema. Puut ovat lehdistä paljaat, tuulella ei ole mitä liikuttaa ja on hiljaista. Isä ja poika vaeltavat palaneen maan läpi kohti etelärannikkoa. Mukanaan heillä on vain vaatteensa, kellareista löydettyä ruokaa, pistooli – ja toisensa.
Mestarillisen lakonisesti, vähäeleisyyden voimaan luottaen Cormac McCarthy kuvaa kahden ihmisen arkea maailmassa, jossa elämä on elämisen arvoista vain vaivoin. Kuten lumihiutaleet putoilevat mustaan maahan kuin armon muistutuksena, laskeutuvat sanat tämän romaanin sivuille. José Saramagon ja Samuel Beckettin romaaneihin verrattu Tie luo katseen allegoriseen, mutta mahdollisen kautta realistiseen maailmaan.

Kymmenen teosta julkaissutta Cormac McCarthya pidetään yhtenä merkittävimmistä amerikkalaisista nykykirjailijoista. 75 ikävuodestaan hän on asunut yli 25 vuotta Tennesseessä ja Texasissa. Häntä pidetäänkin erityisesti tämän päivän etelän rajaseutujen maiseman ja usein väkivallan leimaaman elämän kuvaajana. Maailmanmaineeseen hän nousi voitettuaan National Book Award -palkinnon kuudennella romaanillaan All the Pretty Horses, joka tunnetaan meillä elokuvana. McCarthylta on aiemmin suomennettu kaksi teosta, Matka toiseen maailmaan (The Crossing) sekä Menetetty maa (No Country for Old Men), joista jälkimmäisestä tehty elokuva voitti neljä Oscaria.
(takakansiteksti)

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Tekstinäyte

Kun hän heräsi öisin pimeässä ja kylmässä metsässä hän aina haki kädellään vieressä nukkuvan lapsen. Yöt pimeääkin pimeämpiä ja jokainen päivä harmaampi edellistä. Kuin alkava kalsea silmäsairaus himmentäisi maailmaa pois. Hänen kätensä nousi ja laski hiljalleen jokaisen kallisarvoisen hengenvedon mukana.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

245

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

239

Kääntäjä