Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hotelli eläville

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Raisa Lassila ja Kalervo Kervinen tekevät tutkimustyötä jossakin yliopistollisessa laitoksessa, jossa vallitsee kova kilpailu.
Raisa on määrätietoinen ja tehokas, hän on lähtenyt liikkeelle elääkseen laadukkaan elämän ja mennäkseen korkealle. Ja hän menee; häntä eivät pysty jarruttamaan kolme pientä lasta eikä tavanomaiseen tyytyvä aviomies.
Kalervo ei ole niin varma suunnastaan. Hän on perheetön, eristäytyvä, omaatuntoaan, elämisen ja tekemisen rehellisyyttä tutkaileva ihminen, johon ei vala rohkeutta ainakaan tutkimustyön aihe: ihmisten käyttäytyminen suljetussa tilassa – esimerkiksi väestösuojassa.
Kolmas kirjan päähenkilöistä on Kalervon sisko Kukka-Maaria. Maalta kaupunkiin muuttaneelle pankkitytölle tarjoaa asuntoa miellyttävästi käyttäytyvä suomenruotsalainen liikemies. Ja siitä alkaa Kukka-Maarian tarina.

Hotelli eläville on romaani juuri tästä ajasta ja juuri meistä. Se on kuvaus itsekkyydestä ja välinpitämättömyydestä, yrittämisestä ja suorittamisesta, toisten ihmisen käyttämisestä ja niin sanotusta auttamisesta; pelistä ja pelin hengestä.
(takakansiteksti)
Yhteiskunnan moraalista tilaa tarkastellaan yliopistomaailman ja tutkijoiden häikäilemättömän valtataistelun kautta. (Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

235

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Ilmestynyt myös PK – parasta kotimaista -sarjassa 1987.

Ilmestymisaika

Sivumäärä

241

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä