Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Ruunulinna : murhekuvaus 5:sä tapauksessa

Tyyppi
näytelmät
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Suomalaisen näytelmäkirjallisuuden historia alkaa Shakespearesta. Jaakko Fredrik Lagervall muokkasi nimittäin vuonna 1834 Shakespearen Macbethista suomenkielisen muunnelman Ruunulinnan, jota on pidetty ensimmäisenä suomenkielisenä näytelmänä. Kalevalamitalla kerrotun tragedian tapahtumat on siirretty Karjalaan. Ruunulinna julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa uudestaan kirjana. Samoissa kansissa on myös Lauri Suomalaisen vuonna 1901 ilmestynyt tutkielma Lagervallista ja tämän tuotannosta. Teoksen on koonnut Juri Nummelin, joka on myös kirjoittanut johdannon.
Aiheet ja teemat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Kustantaja
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
255
Lisätietoja
Suomenkielisen näytelmäkirjallisuuden historia alkaa J. F. Lagervallin Ruunulinnasta (1834), joka on Shakespearen Macbethin kalevalamittainen muunnelma siirrettynä Karjalaan. Lagervallin näytelmää ei ole koskaan julkaistu kirjana uudestaan, minkä puutteen Helmivyö nyt korjaa. Kirja ei ole näköispainos, vaan teksti on uudestaan ladottu.