Romeo & Hirviöt

Jo kahdensadan vuoden ajan Addisonin suvun lapset on lähetetty edesmenneen lordi Addisonin viimeisen tahdon mukaan opiskelemaan vanhaan sukukartanoon. Testamentissaan lordi on luvannut, että ensimmäinen huippuarvosanoin valmistunut oppilas saa periä lordin omaisuuden. Kun Romeo Addison täyttää 12 vuotta, myös hänet lähetetään kartanoon opiskelemaan. Voisiko hän olla ensimmäinen, joka onnistuu tehtävässä?

Pian Romeo saa kuitenkin huomata, että opinahjo ei ole ihan tavallisimmasta päästä: opettajissa on jotain hyvin, hyvin outoa… Käytävällä oleva muotokuva puhuu ilmassa leijailevan ranskanopettajan äänellä, liikunnanopettajalla on yllättävän monta käpälää, ja terveydenhoitajalla huolestuttavan pitkät ja terävät kulmahampaat. Mitä Addisonin kartanossa tapahtuu?

 

Romeo ei kuitenkaan joudu ratkomaan mysteeriä yksin: kartanossa asuu myös hänen Jillian-serkkunsa, joka sivumennen sanoen ei missään tapauksessa usko hirviöihin. Nuoret ryhtyvät yhdessä selvittämään sukukartanon salaisuuksia, mutta se osoittautuu odotettua haastavammaksi…

Mari Luoman kirjoittama ja kuvittama Romeo & Hirviöt on vauhdikas, tummasävyinen sarjakuvaromaani, josta ei käänteitä puutu. Teos sopii luettavaksi noin yhdeksästä vuodesta eteenpäin. Kirja päättyy jännittävään kohtaan, ja useat mysteerit jäävät selvittämättä. Onkin varsin luultavaa, että Romeon ja hirviöiden seikkailuista saadaan lukea myös jatkossa.