Tilly ja kirjamatkaajat

Yksitoistavuotias Tilly asuu perheensä omistaman kirjakaupan yläkerrassa yhdessä isovanhempiensa kanssa. Tillyn äiti on kadonnut jo vuosia sitten, isästään hän ei tiedä mitään. Elämä isovanhempien kanssa on kuitenkin mukavaa ja rauhallista, etenkin, kun Tilly saa viettää kaiket päivät suosikkipaikassaan: alakerran kirjakaupassa. Kirjakauppa salaisine nurkkauksineen ja satoine kirjoineen onkin ihastuttava, suorastaan salaperäinen paikka, jonka mystisyys vain lisääntyy, kun Tillyn suosikkikirjojen hahmot tupsahtavat paikalle ilmielävinä!

 

Tilly saa kuulla, että hän on muun perheensä lailla kirjamatkaaja, jolla on maaginen kyky matkata kirjojen maailmoihin ja takaisin. Kirjamatkaaminen ei kuitenkaan ole täysin vaaratonta ja siihen liittyy lukuisia sääntöjä, joiden noudattamista valvoo Salakirjasto. Vaan ovatko kaikki kirjamatkaajat sitä, miltä vaikuttavat…?

 

Yhdessä Vihervaaran Annan, Ihmemaan Liisan ja ystävänsä Oskarin kanssa Tilly heittäytyy seikkailun ja kirjojen pyörteisiin, aikomuksenaan ratkaista sukuunsa liittyvä mysteeri: mitä Tillyn äidille tapahtui vuosia sitten?

 

Tilly ja kirjamatkaajat on ensimmäinen osa Anna Jamesin Pages & kumppanit -sarjasta. Kirja sopii erityisen hyvin luettavaksi alakouluikäisille, mutta ilahduttaa ja viihdyttää vanhempiakin lukijoita, myös aikuisia. Tilly ja kirjamatkaajat on hurmaava, jännittävä seikkailu, joka on täynnä tarinoiden lumoa.