Barnlitteratur

Genre – Barnlitteratur

Bokhyllor

Godnattsagor

anna_e
13.5.2020
Det är mysigt att läsa godnattsagor för barn innan de ska sova. Det är också någonting positivt att läsa, även för små barn. Språket utvecklas och de lär sig nya ord.

12 böcker

Bekanta dig med hyllan Godnattsagor

Cirkusdeckarna

anna_e
13.5.2020
För er som vill läsa om cirkustvillingarna Kaspar och Katinka kommer här hela serien! Bokhyllan är uppställd enligt ordningsföljd, men böckerna behöver inte läsas i rätt ordning.

25 böcker

Bekanta dig med hyllan Cirkusdeckarna

Simning och att lära sig simma

anna_e
20.4.2020
Här är en bokhylla med böcker för de allra minsta och lite äldre barn som vill lära sig simma. Här finns många böcker om simhallar och badstränder.  Bokhyllan är uppställd i alfabetisk ordning.

34 böcker

Bekanta dig med hyllan Simning och att lära sig simma

Nallebjörnar

anna_e
6.4.2020
På senaste tiden har nallebjörnar dykt upp i fönstren i mångas hem! Gå ut på en promenad och räkna hur många nallar ni ser i fönstren! Sedan, när biblioteken öppnar igen, varför inte passa på att låna nalleböcker!

33 böcker

Bekanta dig med hyllan Nallebjörnar

Astrid Lindgrens sagoskatt

anna_e
17.3.2020
Astrid Lindgren (1907-2002) skrev sammanlagt 34 kapitelböcker och 41 bilderböcker. Några av hennes mest kända karaktärer är Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, barnen på Saltkråkan och i Bullerbyn, bröderna Lejonhjärta, Madicken och Ronja Rövardotter.

36 böcker

Bekanta dig med hyllan Astrid Lindgrens sagoskatt