Startsida

Sökning

Boktips och –hyllor

Fåglarnas hus

Tipset 29.7.2021
1952 gav Collins Press i London ut en liten bok med titeln Fåglar som individer. Något oväntat blev den snart en storsäljare och fick läsare i många länder. Boken skildrade fåglarnas liv och beteende på ett nytt och fascinerande sätt, men minst lika intressant var säkert också bokens författare, som ovanligt nog var en kvinna. Gwendolen ’Len’ Howard hade vid tidpunkten för bokens utgivning redan levt över tio år i en enslig liten...

Bokhyllor

Lucinda Riley: De sju systrarna

Bokhylla
Irländska författaren Lucinda Riley (1966-2021) blev mest känd för sin romansvit om de sju systrarna; böcker som älskades av fans världen över. Böckerna har översatts till nästan fyrtio språk och sålt i ca 20 miljoner exemplar.

Sommarunderhållning

Bokhylla
Ett axplock med sommarunderhållning. Här finns både deckare, feelgood och chic lit. Böcker som passar bra att läsa en varm sommardag på verandan, på balkongen eller på stranden. Eller kanske i hängmattan.

Lars Kepler böcker

Bokhylla
Lars Kepler är en pseudonym för författarduon och äkta paret Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril. De har hittills kommit ut med nio romaner, åtta av dem hör till en serie med Joona Linna i huvudrollen.

Bokens och rosens dag 23.4

Bokhylla
23 april firas Bokens och rosens dag, enligt en tradition som började i Barcelona i Spanien, redan på 1920-talet. Där blev det tradition att mannen gav en ros åt sin kvinna och kvinnan gav en bok åt sin man.

Lättläst för vuxna

Bokhylla
För vuxna som vill eller behöver läsa lättläst finns det en hel del böcker. Här är några av dem. Lättlästa böcker har kortare text och meningarna är ofta korta.
1
2
3
4
5

Läsarnas egna bokhyllor

Aktuellt

Hela folket läser 28.6-30.7.2021

Artikel 28.6.2021
Idag inleds kampanjen Hela folket läser (28.6-30.7). Under den tiden är det fritt fram att låna böcker som ingår i kampanjen, som e-bok. Man behöver bibliotekskort och pinkod. Logga in på ditt e-bibliotek, så hittar du böckerna där! Böckerna returneras automatiskt efter att lånetiden gått ut....

Nominerade till Nordiska rådets litteraturpris 2021

Aktuellt 26.3.2021
Nordiska rådets litteraturpris har delats ut sedan 1962 till ett skönlitterärt verk som skrivits på ett av de nordiska språken. Det kan vara romaner, dikter, noveller, essäer. Priset på 300.000 danska kronor samt prisstatyetten Nordlys delas ut i Köpenhamn 2 november, tillsammans med priser för...