Startsida

Sökning

Semantisk sökning och dataanalys för Boksampo Analyysi.kirjasampo.fi är ett alternativt sökgränssnitt för information om böcker och upphovsmän i Boksampo.

Boktips och –hyllor

Sommar och spänning 2024

Tipset 17.7.2024
Nya utländska deckare och thrillers till hängmattan!

Bokhyllor

Midsommar

Bokhylla
En bokhylla med böcker som utspelar sig på eller runt midsommar. Här finns feelgood, deckare, en novellsamling, historiska romaner osv. 

Minnesdag för förintelsens offer

Bokhylla
27 januari infaller dagen för förintelsens offer. Man valde 27 januari eftersom den dagen 1945 befriades Auschwitz av sovjetiska Röda armén.

Lars Kepler böcker

Bokhylla
Lars Kepler är en pseudonym för författarduon och äkta paret Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril. De har hittills kommit ut med tio romaner, nio av dem hör till en serie med Joona Linna i huvudrollen.

Bokkarusellen 2024

Bokhylla
I Bokkarusellen tipsar bibliotekspersonal från olika delar av Svenskfinland om både barn-och ungdoms- och vuxenböcker som utkommit år 2023. Presentationerna direktsändes på Bibliotekskanalen 23-.25.1.2024.

Vinterböcker

Bokhylla
Här finns en blandning av olika slags romaner, med ett tema: ordet vinter ingår i titeln. Deckare, feelgood, historiska romaner.
1
2
3
4
5

Läsarnas egna bokhyllor

Aktuellt

Bookerpriset 2024

Artikel 23.5.2024
Jenny Erpenbeck får årets internationella Bookerpris för romanen Kairos, en berättelse om Östberlin, DDR, ”en kärlek som gränsar till grymhet, och om att gå under i passion samtidigt som sanningen och historien faller sönder” (från förlagets hemsida).

Skugg-Runebergsomröstning – vilken är din favorit bland kandidaterna till Runebergspriset?

Aktuellt 26.1.2024
Den lekfulla Skugg-Runebergsomröstningen ordnas igen. Avsikten är att hitta publikens favorit bland de kandidater som är uppställda för Runebergspriset.