Startsida

Sökning

Boktips och –hyllor

Som om vi hade glömt

Tipset 21.3.2023
I dag 21.3 firar vi den internationella dagen mot rasism. Romanen Som om vi hade glömt är en självbiografisk skildring om hur det var att växa upp på en liten bruksort i Dalsland när de första flyktingarna från forna Jugoslavien anlände till Sverige i början av 1990-talet och den lilla byn delades i två läger: för eller mot flyktingarna. Författaren Daniel Poohl är chefredaktör för den antirasistiska tidskriften Expo. 2013 belönades han med ABF:...

Bokhyllor

Bokkarusellen 2023

Bokhylla
I Bokkarusellen tipsar bibliotekspersonal från olika delar av Svenskfinland om både barn-och ungdoms- och vuxenböcker som utkommit år 2022. Presentationerna sänds på Bibliotekskanalen 24-26.1.2023.

Julläsning

Bokhylla
Många julböcker hör till klassen feelgood. Men här finns också humor och Agatha Christies detektiv Hercule Poirot som löser mysterier. 

Läslov 2022 – lästips för vuxna

Bokhylla
Höstlov är lika med läslov! Här kommer Boksampos lästips för höstlovet!

Feel good till hängmattan

Bokhylla
Semestertider nalkas, och Boksampo vill tipsa om nya feel good-böcker som passar perfekt för lata sommardagar i hängmattan. Vill du besöka ett litet kaneldoftande café i Köpenhamn eller ett våffelbruk i storslagen fjällmiljö?

Bokkarusellen 2022

Bokhylla
På Bokkarusellen tipsar bibliotekspersonal från olika delar av Svenskfinland om både barn-och ungdoms- och vuxenböcker som utkommit år 2021.
1
2
3
4
5

Läsarnas egna bokhyllor

Aktuellt

Augustprisets vinnare 2022

Artikel 29.11.2022
Augustprisernas vinnare har utsetts 28 november. Årets svenska skönlitterära pris gick till Ia Genberg för hennes bok Detaljerna. (Weyler förlag) Årets svenska facklitterära pris fick Nina van den Brink för boken "Jag har torkat nog många golv. En biografi om Maja Ekelöf." (Norstedts)

Skugg-Runeberg omröstning pågår

Aktuellt 3.1.2023
Den 5 februari 2023 delas traditionsenligt årets Runebergspris ut. I år tävlar 10 kandidater. Äldre män (av Johan...