Startsida

Sökning

Semantisk sökning och dataanalys för Boksampo Analyysi.kirjasampo.fi är ett alternativt sökgränssnitt för information om böcker och upphovsmän i Boksampo.

Boktips och –hyllor

Den nya Evas passion

Tipset 16.2.2024
”Den bok du håller i din hand är en het, en ilsken, överblommad, omöjligt komplext allegorisk bok, med många ingångar men ingen självklar utväg. Om den inte vore sammanhållen av en vrede lika stark som författarens intelligens skulle den falla sönder i ett löjligt lapptäcke av överspänd symbolism”. Så skriver författaren Torbjörn Elensky i förordet till romanen Den nya Evas passion av Angela Carter. Boken väckte stor uppståndelse när...

Bokhyllor

Minnesdag för förintelsens offer

Bokhylla
27 januari infaller dagen för förintelsens offer. Man valde 27 januari eftersom den dagen 1945 befriades Auschwitz av sovjetiska Röda armén.

Lars Kepler böcker

Bokhylla
Lars Kepler är en pseudonym för författarduon och äkta paret Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril. De har hittills kommit ut med tio romaner, nio av dem hör till en serie med Joona Linna i huvudrollen.

Bokkarusellen 2024

Bokhylla
I Bokkarusellen tipsar bibliotekspersonal från olika delar av Svenskfinland om både barn-och ungdoms- och vuxenböcker som utkommit år 2023. Presentationerna direktsändes på Bibliotekskanalen 23-.25.1.2024.

Vinterböcker

Bokhylla
Här finns en blandning av olika slags romaner, med ett tema: ordet vinter ingår i titeln. Deckare, feelgood, historiska romaner.

Nobel 2023: Jon Fosse

Bokhylla
Nobelpristagaren i litteratur 2023; Norrmannen Jon Fosse. Här är några av hans publicerade verk, som inkluderar romaner, pjäser och noveller.
1
2
3
4
5

Läsarnas egna bokhyllor

Aktuellt

Augustprisets vinnare 2022

Artikel 29.11.2022
Augustprisernas vinnare har utsetts 28 november. Årets svenska skönlitterära pris gick till Ia Genberg för hennes bok Detaljerna. (Weyler förlag) Årets svenska facklitterära pris fick Nina van den Brink för boken "Jag har torkat nog många golv. En biografi om Maja Ekelöf." (Norstedts)

Skugg-Runebergsomröstning – vilken är din favorit bland kandidaterna till Runebergspriset?

Aktuellt 26.1.2024
Den lekfulla Skugg-Runebergsomröstningen ordnas igen. Avsikten är att hitta publikens favorit bland de kandidater som är uppställda för Runebergspriset.