Sidospår – Boksampos ingångssida till barn och ungdomslitteratur

Sidospår

Boktips och –hyllor

Mobilen

Tipset 16.7.2021
Veckans boktips handlar om Elsa och hennes kusin Signe. Elsa är en av tjugo som lyckas få en ny mobiltelefon som delas ut gratis på torget. Den har alla de senaste nymodigheterna, och Elsa står i centrum för allas intresse. Skolelever och lärare vill bekanta sig med den nya mobilen, där man inte behöver skriva någonting. Det är bara att säga vad man vill göra så gör den det. Mobilen styrs av en liten avatar som Elsa kallar Liv. Liv talar med...

Bokhyllor

Sommarläsning för barn och unga

Bokhylla
Här följer tips på sommarläsning för barn och unga. Böckerna handlar om en mängd olika teman, men gemensamt är att de utspelas på sommaren. 

Sommarböcker för barn

Bokhylla
Ett axplock av alla sommarböcker för barn. Här finns pekböcker för de allra minsta och även böcker för lite större barn. Böcker står i alfabetisk ordning enligt bokens titel.

Greta Gris

Bokhylla
Greta Gris är en mycket populär serie för de mindre barnen. På finska heter hon Pipsa Possu och på engelska heter hon Peppa Pig. Det finns en hel del böcker om Greta Gris och hennes föräldrar och lillebror Georg.

Aurora-serien (Bente Pedersen)

Bokhylla
Bente Pedersen är en norsk författare som skrivit ett stort antal böcker, för ungdomar och vuxna. För vuxna finns bl.a. de långa serierna "Huset Arent" och "Tre systrar". I den här bokhyllan listar jag hennes ungdomsserie Aurora som nu finns i 20 böcker.

Dagbok för alla mina fans

Bokhylla
Bokhylla som visar alla böcker som ingår i serien Dagbok för alla mina fans. Serien rekommenderas varmt. På engelska heter serien Diary of a wimpy kid och på finska är det Neropatin päiväkirja.
1
2
3
4
5

Aktuellt

Fotbollsböcker

Aktuellt i Sidospår 16.7.2021
Det finns en massa böcker om fotboll för barn och unga. Den här sommaren har vi kunnat njuta av EM i fotboll och det har kanske fått en del barn att bli intresserade av fotboll. Därför tänkte jag ta upp några fotbollsserier för barn. Klicka på seriens namn för att komma till bokhyllor där böckerna...

Boktips till Läsveckan 2021

Aktuellt i Sidospår 8.4.2021
Vi är nu mitt inne i Läsveckan, i år 5-11.4. Temat för 2021 är Läskunnighet - en medborgarfärdighet. Här följer några tips på böcker man kan läsa, inte bara under Läsveckan, utan hela året. Böckerna vänder sig till barn och ungdomar i olika åldrar. Jag länkar till bokhyllor där böckernas pärmbilder...

Övrigt innehåll