Startsida

Sökning

Boktips och –hyllor

Julrevy i Jonseryd och andra berättelser

Tipset 1.12.2021
De flesta av oss förknippar Klas Östergren först och främst med kulttrilogin om Henry Morgan. Men Östergren har redan länge också varit en av Sveriges stora julskildrare. Nu ges ett urval av hans julberättelser ut i novellsamlingen Julrevy i Jonseryd. Kom i julstämning med Östergrens komiska, vemodiga och kloka berättelser om vår underbara men ibland också rätt så jobbiga vinterhögtid!

Bokhyllor

Läslov 2021 – lästips för vuxna

Bokhylla
Höstlov är lika med läslov! Boksampo presenterar tolv intressanta resmål i böckernas värld.   Besźel och Ul Qoma, någonstans i utkanten av Europa

Lucinda Riley: De sju systrarna

Bokhylla
Irländska författaren Lucinda Riley (1966-2021) blev mest känd för sin romansvit om de sju systrarna; böcker som älskades av fans världen över. Böckerna har översatts till nästan fyrtio språk och sålt i ca 20 miljoner exemplar.

Sommarunderhållning

Bokhylla
Ett axplock med sommarunderhållning. Här finns både deckare, feelgood och chic lit. Böcker som passar bra att läsa en varm sommardag på verandan, på balkongen eller på stranden. Eller kanske i hängmattan.

Lars Kepler böcker

Bokhylla
Lars Kepler är en pseudonym för författarduon och äkta paret Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril. De har hittills kommit ut med nio romaner, åtta av dem hör till en serie med Joona Linna i huvudrollen.

Bokens och rosens dag 23.4

Bokhylla
23 april firas Bokens och rosens dag, enligt en tradition som började i Barcelona i Spanien, redan på 1920-talet. Där blev det tradition att mannen gav en ros åt sin kvinna och kvinnan gav en bok åt sin man.
1
2
3
4
5

Läsarnas egna bokhyllor

Aktuellt

Årets Augustprisvinnare 2021

Artikel 25.11.2021
Augustpriserna har nu delats ut i kategorierna årets svenska skönlitterära bok, årets svenska fackbok och årets svenska barn- och ungdomsbok. Vinnarna fick 100.000 svenska kronor och en bronsstatyett av Mikael Fare. Dessutom delade man ut pris i kategorin Lilla Augustpriset, som är en skrivtävling...

Årets Finlandiaprisvinnare 2021

Aktuellt 3.12.2021
Den här veckan delades Finlandiapriserna ut i tre kategorier för skönlitteratur, facklitteratur och barn- och ungdomslitteratur. Samtliga vinnare fick 30.000 euro.