Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Opium för folket

Typ
tecknade serier, album
Beskrivning
Vad är religion egentligen? Vad får en människa att gå med i en sekt, vad rör sig i huvudet på den som mediterar i tre år och vad händer om man kramar ett träd?

Redaktören Anna Lindman skriver i förordet:

Boken är en hybrid av textbok och seriebok, där bilder och ord, tankar, känslor och upplevelser möts. Här sammanstrålar en mängd berättelser som olika människor med skilda erfarenheter av religion vill dela med dig. Eftersom debatten om religion och religiösa uttryck idag ofta är hård och enögd vill den här boken något annat. Förhoppningsvis kan den vara starten på ett samtal som handlar om respekt och nyfikenhet, om viljan att lära känna varandra och strävan att söka förståelse även för det som tycks oförståeligt. Vilken annan väg finns att gå?

Vad är religion egentligen? Vad får en människa att gå med i en sekt, vad rör sig i huvudet på den som mediterar i tre år och vad händer om man kramar ett träd? I den här boken möts en rad olika berättelser om hur religion kan påverka en människas liv. I serier, bilder, text och samtal tas läsaren med på en inre resa som handlar om magiskt tänkande, religiös påverkan, flykt undan tvång och förtryck och inte minst, det vi alla kan känna igen oss i, längtan efter hopp och mening.

Medverkande:

Stephanie Abdallah

Rolf Classon

Aron Flam

Anneli Furmark

Sammy Harkham

Nina Hemmingsson

Kevin Huizenga

Saadia Hussein

Nadia Jebril

Martin Kellerman

Knut Larsson

Anna Lindman

Elin Lucassi

Gunnar Lundkvist

Frida Malmgren

Jakob Nilsson

Sara Olausson

Thomas Olsson

Joakim Pirinen

Ola Skogäng

Jan Stenmark

David Thurfjell

Johan Unenge

Li Österberg

(Kartago)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
202
Språk
Muu tekijä
Serie