Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Och himlarna ska falla himlarna ska falla himlarna ska falla när du rör vid mig

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det är en roman om brinnande kärlek, om att bli övergiven och gå sönder. Romanens jag Jonna arbetar som turnéledare och lever tillsammans med flickvännen Elin. I en växelsång får läsaren följa detta liv i trygghet, med rutiner att falla tillbaka på med matlagning, sommarstuga, ljumma kvällar och familjemiddagar. Och ett liv i då. Då Jonna har en explosiv, självutplånande passion på rockturné med oberäkneliga Niki, romanens du, trummis i ett amerikanskt rockband. När vi kliver in i romanen ska Nikis band släppa en ny skiva och känslokaoset i det förflutna på ett oroväckande sätt börjar läcka in i Jonnas lugna liv med Elin.

Emma Karinsdotter är född i Ronneby 1985. Under stora delar av sitt yrkesverksamma liv har hon arbetat inom musikbranschen. Emma har bland annat arrangerat konserter, arbetat som bandbokare, spelat trummor på turné med ett amerikanskt punkband i USA och varit turnéledare. Sedan september 2013 är Emma tjänstledig från sitt jobb som projektledare på produktionsbolaget Blixten & Co och studerar skrivande på heltid vid Skurups Folkhögskola. Erfarenheterna från musikvärlden väver hon på ett spännande sätt in i sin debutroman. Hon lyckas skapa ett språk präglat av rockmusiken. Prosalyriskt, intensivt och livsbejakande, men också komplext med tydliga drag av svärta. Ett språk som när det närmar sig romanens klimax, rusar fritt och poetiskt.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar