Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Prodigy

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det har gått en vecka sedan June och Day med nöd och näppe lyckades fly från Los Angeles och Republiken med livet i behåll. Day antas vara död efter att ha förlorat sin bror till en avrättningspatrull som trodde att det var honom de tog livet av. June är nu Republikens mest eftersökta förrädare.

Desperata efter hjälp vänder de sig till Patrioterna – en rebellgrupp som vigt sina liv åt att få Republiken på fall. Men går Patrioterna att lita på? Eller har de själva, utan att inse det, blivit brickor i det mest fruktansvärda av politiska spel?

Prodigy är den efterlängtade uppföljaren till Legend, och andra delen i Marie Lus trilogi – som avslutas med Champion.

(Modernista)

- - -


All litterär dystopi har tecken i tiden som utgångspunkt, tecken som sedan författaren förstärker. Marie Lu är en skicklig teckentolkare. I Prodigy (forts på Legend 2013) väver hon samman avlyssning, terrorangrepp, pandemier, miljökatastrofer och den allt större skillnaden mellan rika och fattiga till den allra svartaste framtidsvision. En miljökatastrof har förändrat världskartan. USA är nu uppdelat i dödsfienderna Republiken och Kolonierna.

- - -

En vecka har gått sedan June och Day med nöd och näppe lyckades fly från Los Angeles och Republiken med livet i behåll. Day antas vara död efter att ha förlorat sin bror till en avrättningspatrull som trodde att det i själva verket var honom de tog livet av. June är nu Republikens mest eftersökta förrädare. Desperata efter hjälp vänder sig June och Day till Patrioterna - en rebellgrupp som vigt sina liv åt att få Republiken på fall. Men går det att lita på Patrioterna? Eller har dessa, utan att inse det, själva blivit brickor i det mest skrämmande av politiska spel? Prodigy är den efterlängtade uppföljaren till Legend, och den andra delen i Marie Lus dystopiska trilogi.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

384

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk