Sturemordet

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Harry Friberg som befinner sig på Sturebadet, när en död kropp plötsligt faller ner genom glastaket. Mordoffret visar sig vara förläggaren Erik Karman. Spåren leder så småningom fram till en fransman, med blodigt förflutet, och tycke för unga vackra flickor. Harry Friberg tar sig an utredningen och rör sig, som vanligt, hemtamt i genuin Stockholmsmiljö på sin jakt efter mördaren. Tillsammans med vännen, den excentriske kriminalintendenten Vesper Johnsson, får de fram att fyra unga kvinnor har varit med om mystiska nattliga upplevelser i en ateljélägenhet vid S:t Eriksbron. Det visar sig att Erik Karman hade för avsikt att spela in porrfilm och att hans hustru länge planerat att ta livet av sin man, med hjälp av fransmannen. När polisen kommer henne på spåren har hon lyckats fly till utlandet.

Detta är den tredje Stieg Trenterdeckaren som Jakob Nilsson omvandlat till en lika vältecknad som spännande tecknad serie i bästa Tintin-manér. Och frågan är om inte Jakob Nilsson i bild är en lika mästerlig stockholmsskildrare som Stieg Trenter var i ord. Dramat har även gått som följetong i Dagens Nyheter under det senaste året.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

94

Språk