Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nattläger

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bara under påsklovet, har farsan lovat. Sedan hittar de nog något annat än den fallfärdiga sommarstugan att bo i. Men det tvivlar femtonåriga Melvin på. Han är lite less på det mesta just nu. Farsans firma har gått i konkurs och banken har tagit deras hus. Morsan studerar och "tilläggsbrorsan" Theo är en riktig gnällunge. Dessutom är det inte så lätt om man inte är tillräckligt cool för att passa in i något kompisgäng. Plötsligt bryts tristessen. Först råkar Melvin i livsfara. Sedan hamnar han på nattliga villovägar tillsammans med sin kompis Oskar när de är ute på geocaching och GPS:en strular. Nattläger är en spännande ungdomsroman som utspelar sig under ett par dramatiska dygn då både överlevnadsförmåga och vänskap sätts på prov.

Gun Anderssén-Wilhelms är född 1951 i Pedersöre. Hon har arbetat som lärare men är numera pensionär. Hennes första ungdomsbok, Stormstyrka, utkom 2008. Utöver flertalet läroböcker i modersmålet och litteraturen har hon skrivit historiker, redigerat och medverkat i en hembygdsbok för skolelever samt illustrerat barnboken Fantastifistiskt Baluns! av Bertel Lindell. År 2004 erhöll Anderssén-Wilhelms andra pris i Solveig von Schoultz-tävlingen i lyrik.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

158

Förlag

Språk