Granta 5

Typ

samlingsverk

Beskrivning

Är du en vinnare? Och i så fall, vem har förlorat? Triumferande målgester, jackpott och kassaklirr. Men också vissnade buketter och solkiga rosetter, inkomstgap och utanförskap. Granta #5 vänder och vrider på vinnaren: på skapelsens krona, på valsegraren och på den som hamnat utanför pallen. Nya svenska och internationella skribenter introduceras vid sidan av etablerade författarnamn, och noveller får som vanligt sällskap av memoartexter, reportage och romanutdrag.

Svenska Granta är del av ett internationellt nätverk med engelskspråkiga Granta som nav. Tidskriften grundades av studenter i Cambridge i slutet av 1800-talet. År 1979 fick den sin nuvarande form som en arena för nyskriven skönlitteratur och litterära reportage. I dag finns Grantaredaktioner i ett tiotal länder världen över, från Kina till Brasilien.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

Vinnare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

212

Förlag

Språk

Lisätietoja

Titeln från omslaget.