Oraffa & Kurre

Typ

sagor, samlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Tarina 1700-luvun Tornionlaaksosta. Kun Oraffa ja Kurre saavat kuulla, että Ranskan kuninkaan muskettisoturi Maupertuis on tulossa Tornioon, he eivät tahdo enää pysyä nahoissaan. Seikkailu siitä syntyykin, mutta ennen muuta Maupertuisille ja hänen oppineelle seurueelleen, kun Hellä-Antti lähtee heitä opastamaan. Maan muoto selviää, mutta niin myös Tornionlaakson erikoinen elämänpiiri kaikkine ihmeineen ja kummineen, sääskiä ja Lokki-Nessua unohtamatta. Kirja kertoo ranskalaisen astemittausretkikunnan vaiheista Tornionlaaksossa kesällä 1736. Tarina on muokattu vapaasti Reginald Outhierin teoksesta Matka Pohjan perille. Kirjan tarkoitus on johdattaa lapsia Tornionlaakson historian pariin.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

Maupertuisin jalanjäljessä : tarina 1700-luvun Tornionlaaksosta = I Maupertuis fotspår : en berättelse från Tornedalen under 1700-talet

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

38