Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

När det tysta tar över

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
När det tysta tar över är den andra delen i serien om Erik Sandström, en ambulanssjuksköterska med ett minst sagt besvärligt blandmissbruk som han vägrar se för vad det är. Tillsammans med sin vän Patrik Andréasson, en ordningspolis med osviklig moralisk kompass och hjärtat på rätta stället, tar han sig an de fall som kommer i deras väg – nästan alltid med oväntad hjälp av Tomas, en man som ingen kan förstå…

Ett nätverk med specialintresserade och högst avvikande personer tar fram nya metoder för självmord. De nio deltagarna i den morbida gruppen känner bara varandra via sina alias och träffas aldrig öga mot öga. Medlemmarna i gruppen har två saker gemensamt: Alla bor i Gävleområdet och alla har minst två psykiatriska diagnoser. Det är intagningskraven.

Fem offer har hittills påträffats. Polisen har sett det som vanliga, tragiska självmord.

Men Tomas är säker på att ingen av dem ville dö. Han är övertygad om att någon eller några iscensatt allt för att dölja vad det egentligen handlar om – mord på personer som inte passar in.

- - -

Ordningspolis Patrik Andréasson får ett plötsligt och högst oväntat besök mitt i natten i kallaste februari. Utanför står en man med rakat huvud och ett annorlunda utseende som Patrik känner igen.

Tomas Svensson. Patriks minst sagt udda bekantskap har problem.

Ett nätverk med specialintresserade och högst avvikande personer deltar i en internetgrupp som tar fram nya metoder för självmord. De nio deltagarna i den osmakliga gruppen känner bara varandra med sina alias och kontaktas bara digitalt. De har två saker gemensamt. Alla bor i Gävleområdet och alla har minst två psykiatriska diagnoser. Det är intagningskraven.

Nu är fem döda. Alla dödade med sina egna metoder i vad polisen bedömt som slumpmässigt osammanhängande självmord.

Men Tomas är säker på att ingen av dem ville dö. Han är övertygad om att någon eller något iscensatt självmorden för att dölja vad det egentligen är; mord på personer som inte passar in.

Patrikser fundersamt på sin underlige vän och undrar om det här verkligen är sant.
Förmodligen är det väl det, tänker han när han rutinmässigt kontrollerar Tomasuppgifter med Gävlepolisens vakthavande befäl. När han lagt på vänder han sig mot Tomas och uttalar en mening som varit uppenbar sedan det knackade på dörren.

–Om det du säger är sant så är du en av minst fyra misstänkta för fem mord.

Ambulanssjuksköterskan Erik Sandström ser yrvaken ut och känner sig fortfarande berusad av alla starköl han drack kvällen innan. När Patrik knuffar in Tomas i hans lägenhet med ordern ”se till att han stannar här,och släpp inte in någon annan” förstår Erik att det här är början på något som han helst inte hade haft lust att vara med på.

Närdet tysta tar över är den andra delen i serien om Erik Sandström, en ambulanssjuksköterska med ett skenande blandmissbruk som han vägrar att konfrontera. Tillsammans med sin vän Patrik Andréasson, en ordningspolis med skyhög moral och ett gott hjärta,tar de sig an de fall som kommer i deras väg. Alltid med hjälp av Tomas, en man som ingen kan förstå.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
256
Förlag
Språk