Boggan och Kyösti Kekkonen

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I sommar tältar familjen Kekkonen vid Transjön. Föräldrarna har sin kajak. Där sitter de och kryssar fåglar. I kajaken finns det bara plats för två.
Boggan leker i skogen medan Kyösti äter wienerbröd till middag och dricker kaffe på bensinstationen fast han är ett barn. »Vad blir det av sånt?» undrar folk i nejden.
Och vem är det som sticker tretton postlådor i brand …?
Den här boken handlar om föräldrar som är frånvarande, men närvarande när det kniper, om barn som tar ansvar och folk som har åsikter. Om familjesammanhållning. Minna Lindebergs och Linda Bondestams samarbete är som vanligt storslaget, överraskande och alldeles utanför det ordinära. Resultatet rymmer en hel levnadsfilosofi och en del dramatik vid ett insjölandskap någonstans i sommarfinland. Lindebergs och Bondestams föregående gemensamma bok Allan och Udo nominerades till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2013.

(Schildts & Söderströms)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

33

Språk

Illustratör