Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Pensionatet vid världens ände

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Intelligent feelgood om hur valen vi gör påverkar våra liv.

På den tusenåriga pilgrimsleden till Santiago de Compostela finns ett talesätt att den verkliga Caminon börjar när du återvänder hem igen. Hur svårt det är att förändra sina vanor och sitt liv, trots goda föresatser, känner de flesta av oss till. Kommer Emma att klara av att göra valen som krävs?

Pensionatet vid världens ände är uppföljaren till Camilla Davidssons uppskattade debut Under Vintergatans alla stjärnor en intelligent och trovärdig berättelse om en sönderstressad och vilsen kvinnas väg mot inre utveckling. I romantrilogins första del flydde Emma till Caminon i Spanien, efter en utbrändhet och en misslyckad kärleksrelation. Den långa vandringen blev både mödosam och omvälvande och fick Emma att drömma om en mer harmonisk tillvaro.

Väl tillbaka i Stockholm väntar ett oemotståndligt jobberbjudande och en rad olästa meddelanden från Eric, amerikanen som några månader tidigare lämnat henne för en annan kvinna. Trots förhoppningar om att förändra sitt liv tackar Emma ja till det prestigefyllda jobbet och hamnar åter i en stressig vardag med långa arbetsdagar, en överfull agenda och sömnlösa nätter. En resa till London, där Eric bor, gör inte livet enklare. Det blir början på en negativ spiral som slungar Emma tillbaka ner i det mörker hon önskat lägga bakom sig.

Från oväntat håll får Emma hjälp att inse att hon behöver komma bort från allt. Ännu en gång flyr hon vardagens alla måsten, till Fårö på Gotland, en plats så annorlunda att den kunde ha legat vid världens ände. Hennes infall utvecklas till en oväntad sommar där nya vänskapsband sluts och begravda känslor får nytt liv.

Camilla Davidsson har själv upplevt hur fel allt kan bli om man gör sina val utifrån en strävan efter att vara lyckad eller vara andra till lags, istället för att lyssna till sitt eget inre. Pensionatet vid världens ände är en fristående fortsättning om Emma, som på många sätt är inspirerad av författarens egen bakgrund.

(Bladh by Bladh)
På den tusenåriga pilgrimsleden till Santiago de Compostela finns ett talesätt att den verkliga resan börjar när du har återvänt hem.

Emma lämnar Caminon med förhoppningar om ett mer harmoniskt liv. Hemma i Stockholm väntar ett oemotståndligt jobberbjudande och flera sms från Eric, amerikanen som ett par månader tidigare lämnat henne för en annan kvinna. Trots sina föresatser tackar Emma ja till det prestigefyllda jobbet och snart ser tillvaron helt annorlunda ut än hon tänkt sig.

En oväntad resa blir början på en negativ spiral som slungar Emma tillbaka ner i det mörker hon försökt lägga bakom sig. Hon ser ingen annan utväg än att återigen fly. Denna gång till en plats så nära, men ändå så fjärran att den kunde ha legat vid världens ände.

Pensionatet vid världens ände är en fristående uppföljare till Under Vintergatans alla stjärnor. Böckerna ingår i en intelligent och tankeväckande feelgood-trilogi om en ung kvinnas väg mot inre utveckling.

(Pocketförlaget)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

327

Språk