En liten åsna som du och jag

Typ

tecknade serier, album
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En liten åsna som du och jag är andra boken om Ariol och hans vänner. På rasten kommer Ariols bästis Ramono med en helt ny lek, det är en blås och sug lek som hans systers kille lärt honom, och nu skall alla prova. Fast tjejerna vill absolut inte vara med. Förutom flugan Bisbilla, hon vill för hon är lite kär i Ariol. Men flugor bör inte vara med säger Ramono, "det finns risk att man sväljer dom".

I den andra boken om Ariol och hans klass får vi hänga med på bio med farmor och se hur man kan lura med sig en pappfigur av sin idol i naturlig storlek hem. Vi är på badhuset där nån verkar har spytt i bassängen och får äntligen svaret på varför det heter "dum som en åsna". Böckerna om Ariol och hans klass är en roligt och påhittig skildring av vardagsliv med starka karaktärer men också en bra lässtart med sina korta fristående noveller med knorr. Vi får följa med på bio med farmor, till badhuset med klassen där någon spytt i vattnet och Ariol filosoferar och frågar sig varför saker faktiskt är som de är.

6-9 år.

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

66

Språk

Översättare

Illustratör

Serie

Första publikation

ja

Språk