Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

När hundarna kommer

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning


Isaks kinder är spräckliga av finnar, på hakan växer ett glest skägg och på näsan har han tjocka glasögon. Då han en dag byter ut glasögonen mot kontaktlinser överskuggas allting av ögonen, två stora stjärnor.
Ester har fyllt både femton och sexton, utan att någonsin ha gjort något av det som lagen tillåter i hennes ålder. Nu, då hon är sjutton, känns det som om allting redan är för sent.
En lördagskväll i april är det fest vid sjön, och Isak och Ester drabbas av varandra. Då sommarlovet börjar sover Ester över hos Isak natt efter natt. Deras kärlek är sanslös, himlastormande, allt uppslukande.
Hemma hos Isak finns mamma, pappa och lillebror Anton. Anton finns lite i bakgrunden, sitter med vid frukostbordet, kollar på film med Isak ibland.
Men också Anton träffar någon. Inte en flicka, utan någon som nästan spolar ner en liten hund i toaletten, någon som rufsar Anton i håret och frågar: ”Du är väl inte bög, Anton?”. Någon som gör saker som får blodet att rusa i Anton, att fortsätta även om det går för långt.
Isak börjar småningom ta avstånd från Ester, han känner sig pressad, får svårt att andas. Ester förstår ingenting, hon är fortfarande lika kär. Vad är det som händer?
Så misshandlas en pojke till döds vid sjön. Anton var där.
Händelsen påverkar naturligtvis alla: Isak, Isaks och Antons föräldrar, den döde pojkens familj, hela det lilla samhället.
Och Ester finns där för Isak igen. Stöder, tröstar, hjälper. Finns till för hela Isaks förstörda familj. Isak blir helt beroende av Ester. Vad är kärlek? Vad är beroende?
En fantastisk bok om en kärlek större än livet och en katastrof så stor att den nästan inte kan beskrivas.
En värdig vinnare av Augustpriset 2015!

Catharina / Sidospår

En kärlekshistoria av Augustprisbelönade Jessica Schiefauer

Den här sommaren älskar Ester och Isak varandra vettlöst. Den här sommaren kommer deras kärlekshistoria att solkas, falla sönder och återuppstå. Den här sommaren misshandlas en ung pojke till döds vid en stilla insjö. Och Isaks lillebror var där när det hände. Jessica Schiefauers roman är en förtätad och aktuell berättelse om kärlek, besatthet och om våld.

Ester och Isak. Isak och Ester. Två unga människor i ett litet samhälle i Sverige. Småstadstristessen den här våren löper sida vid sida med de nynazistiska strömningar som blir allt synligare: Ett hakkors i svart bläck på mattebokens pärm, en torshammare om halsen, skrålande fyllesång om fosterlandet på festerna.
När Ester och Isak en vårkylig kväll möts på en av festerna vid sjön förändrar de varandra. Deras förälskelse väcker dem till liv.
Ester sover allt oftare över i Isaks pojkrum, äter frukostmackorna vid hans köksbord.
Isak har en lillebror som heter Anton.
Och det här är berättelsen om Esters och Isaks stora kärlek. Och det är berättelsen om när Anton tog en annan människas liv.

(Bonnier Carlsen)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

snabbläst version

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

148

Språk

Lisätietoja

Svårighetsgrad: Lättlästnivå x-large, lix 15.

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

298

Språk

Utgivningstid

Sidantal

279

Förlag

Språk

Översättare