Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det här är namnen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En tidlös och högaktuell berättelse om flykt. Prisbelönad och internationellt uppmärksammad författare introduceras på svenska med en poetisk roman om migration, mening och människans villkor.

I en fiktiv östeuropeisk gränsstad på en öde slätt dyker en liten grupp utmärglade
flyktingar upp från ingenstans och skapar rädsla. När polischefen Pontus Beg arresterar dem finner han bevis i deras bagage på att ett mord begåtts. Han blir gruppens förhörsledare, men kommer senare att bli deras räddare.

Den apokalyptiska stämningen som präglat flyktinggruppens vandring över slätten blir allt mer levande under romanens gång. Samtidigt lär vi känna den lilla staden och polisen Begs sympatiska och intelligenta personlighet.

Med en unik blandning av humor och vishet kopplar Tommy Weiringa människans mörka natur till frågor om vilka vi är och om försoning är möjlig.
Det här är namnen är en mörk saga, men full av medmänsklighet och humor. Det är en urban komedi som sätter fingret på samtidens mest brännande fråga.

(Brombergs)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

303

Förlag

Språk

Översättare