Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Blåst på sommarvind

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Doktor Björn Bertilsson ligger riktigt risigt till. Tre katastrofala skilsmässor och ett antal dåliga affärer gör att Kronofogden jagar honom för skulder i mångmiljonklassen. I aulan på hans gamla skola, Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, hänger Carl Larssons mästerverk Ute blåser sommarvind, obevakat och värt mer än 25 miljoner svenska kronor.

Carl Larsson kan lösa doktorns alla problem, men hur stjäl man en tavla som är elva meter lång och tre meter hög? Problemet kräver en verklig specialist på smarta stötar. Lyckligtvis finns det en sådan i Kalmar. Efter en av sina kupper är Svenne Mattsson för tillfället sysslolös och tar sig an fallet. Hans vän Kenneth Lind är norra Europas främsta expert på att öppna andras lås.

Doktorn och hans två kumpaner ger sig på ett nästan omöjligt uppdrag. Mot sig har de vassa poliser, en skärpt försäkringsut­redare och ett par vakna gymnasister.

(Tre Böcker)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en kriminell historia

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

202

Språk