Jag, Fidel och skogen

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Mörkret lyser och kryllar av liv

”Mamma älskar att vara på landet. Hon älskar havet. Hon älskar vinden. Hon älskar skogen. ’I morgon kan du bygga en koja!’ säger mamma. Men jag säger ingenting. För jag är rädd. För havet. För vinden. För skogen. På landet kissar vi i skogen.”

Lena Frölander-Ulfs illustrationer i skrapkartong och akvarell lyser upp mörkret. Hennes skog myllrar av liv, och en liten människa som behöver kissa kan råka på allt möjligt: granen som behöver hjälp med att flytta på yxan, Näcken Nilsson som gråter eller ett gäng stressade eldflugor.
Den lilla människans steg är först trevande, men blir allt säkrare. Ett bergstroll kan få några lugnande ord och man kan bli vän med skogen.
En bok för alla som någon gång har kissat i en mörk skog.
Jag, Fidel och skogen glimrar som en mörkerjuvel. Här får du följa med hur Lena jobbar fram bilderna.

Lena Frölander-Ulf (f. 1976) är illustratör, författare och grafiker och skapar sina berättelser både i ord och bild, med en viss förkärlek för mörker, hemligheter, ornamentik och krumelurer. Hon har en yrkeshögskoleexamen inom media och kommunikation, håller kurser och workshoppar inom måleri och illustration och har deltagit i utställningar såväl i Finland som utomlands.

(Schildts & Söderströms)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

42

Språk

Utgivningstid

Sidantal

42

Förlag

Språk