Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Missdåd

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Sara Kvist, nybakad journalist från utbildningen i storstaden, sommarjobbar på lokaltidningen i en liten österbottnisk stad. Nu skall hon få både jobbpraktik och möjlighet att umgås med pojkvännen Robert som har ett stall i staden.
Naturligtvis är det Sara som får jouren på midsommarafton. Uppdraget är att rapportera från traktens dansbanor tillsammans med sympatiska fotografen Oskar. Men planerna ändras: några ungdomar hittar ett lik i skogen.
Sara dras in allt djupare i historierna kring dödsfallet. Hon intervjuar den dödas make och flera personer som har sitt att säga. Snart verkar det som att Sara håller på med en egen mordutredning. Under ytan härjar trassliga relationer och starka konflikter i det lilla samhället. Också samlivet med Robert bjuder på otrevliga överraskningar.

Karin Erlandssons debutroman Minkriket (2014) blev hyllad av kritiken och populär bland läsarna. Nu återkommer Erlandsson med en deckare i klassisk anda. Hon granskar skickligt de snåriga förhållandena mellan invånarna i den lilla staden. Hon beskriver människor med stor inlevelseförmåga och värme, men lyckas samtidigt skapa en kuslig stämning genom att låta läsaren förstå att allting inte är som det ser ut att vara. Karin Erlandsson (f. 1978) är hemma från Nykarleby och bor i Mariehamn där hon jobbar som kulturredaktör på Nya Åland. Erlandssons debutroman Minkriket (2014) nominerades till Nordiska rådets litteraturpris. Hon har även belönats med första pris i Solveig von Schoultztävlingen, 2012 (dikter) och tredje pris i Arvid Mörne-tävlingen, 2002 (dikter).

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

259

Språk

Utgivningstid

Sidantal

263

Förlag

Språk

Översättare