Som om m

Typ

diktsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

”stäppen stenig och frusen isbjörnar sälar lämlar berättar på sina djurspråk om allt de ser och sett människor som kommit och gått kommit bort och förblivit borta”

som om m är en upptäcktsfärd över vida vidder, mot svåråtkomliga öar, genom öde hus, genom minnen och möjligheter. Vad kan sägas? Vad kan glömmas? Frågorna och fåglarna är många. Svaren finns i bilderna och orden, i orden och bilderna.
Heidi von Wright är en demokratisk poet. Hennes observationer är exakta och fokuserade, hon avhåller sig från tolkningar eller rangordningar. Allt intresserar henne: små saker, minimala förskjutningar men också tillvaron som helhet.

Heidi von Wright (f. 1980) är upp vuxen i Sundom utanför Vasa och är numera bosatt i Åbo. von Wright frilansar som kulturskribent och är handledare vid författarutbildningen Litterärt skapande vid Åbo Akademi. som om m är von Wrights sjätte diktsamling.

(Schildts & Söderströms)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

100

Språk