Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tennison

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Tennison är romanen om feministikonen bland kriminalkommissarier - Jane Tennison. Lynda La Plante, skaparen bakom de epokgörande första säsongerna av brittiska tv-serien Prime Suspect [I mördarens spår], har skrivit romanen om den unga Tennison. Som 22-årig, nyutexaminerad polis 1973 placeras hon i problemdistriktet Hackney i östra London. I den chauvinistiska polismiljön tvingas hon snabbt lära sig hantera chockerande situationer utan någon som helst hjälp eller sympati från sina överordnade. Snart blir Tennison involverad i sitt första mordfall.

Brittiska Prime Suspect är en av de mest innovativa kriminal-tv-serierna någonsin. För sin realism och råa ton, men mest för huvudpersonen Jane Tennison, en av de första kvinnliga tv-deckarlegenderna (spelad av Helen Mirren). Romanen Tennison, hyllad inte minst för sin trovärdiga 1970-talsskildring, har adapterats för en tv-serie som kommer att visas i brittisk tv 2016.

(Modernista)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

526

Förlag

Språk

Översättare