Sagasagor

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Kavat och känslig femåring i mysig kapitelbok

Josefine Sundström, författare och journalist, öppnar dörren till Sagas värld – i en varm och rolig högläsningsbok, á la Kerstin Thorvalls vardagsberättelser från 70-talet.

Möt Saga Louisa Larsson, en stadig, klok och envis liten person som bor i ett av "gladhusen" på Solrosvägen. I radhuset finns förutom Saga en allergisk mamma och en småstressad pappa. Och i området runtikring bor grannar, smådjur och ett och annat barn som gillar att hoppa studsmatta.
På lite längre avstånd, dit Saga åker för att sova borta för första gången, bor morfar. Hos honom känner sig Saga så stor. Hon får steka falukorv vid spisen, alldeles själv, och dricka starkt kaffe i kantarellskogen. Men hon får också sova i eget rum, i en bäddsoffa. Och det vill hon inte. Riktigt så stor har Saga Louisa Larsson inte blivit än och det borde morfar förstå, tycker hon.

I fem fristående och rikligt illustrerade kapitel skildras med värme och humor, små och stora ögonblick i en modern femårings vardag: längtan efter ett djur, studsmattelek och baddräktskatastrofer. Tillsammans med Emma Göthners pigga och inkännande bilder öppnas en trygg vardag att känna igen sig i, skratta åt och bli berörd av.
Välkommen in i Sagas värld!

(Bonnier Carlsen)

Bilderbok. 3-6 år.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

studsmatta, simskola och en borttappad tigertass

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

86

Språk

Illustratör