Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

De fångade

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I samma stund som Will Trent sätter sin fot i den övergivna lagerlokalen vet han att detta kommer bli hans farligaste uppdrag i karriären. Kroppen som ligger på golvet är en före detta polis, och blodiga spår avslöjar att ännu ett offer, uppenbarligen en kvinna, har flyttats från brottsplatsen och gått upp i rök. Något som komplicerar brottet ytterligare är att lagerlokalen tillhör stadens egen hjälte, en välkänd idrottsman, som sedan ett halvår beskyddas av världens dyraste advokat eftersom han utreds för våldtäkt. Men för Will och Sara Linton, en nyexaminerad rättsläkare, håller fallet på att utvecklas till något mycket värre. För på brottsplatsen upptäcks en personlig koppling till Wills förflutna, ett förflutet som inte är helt klanderfritt. Konsekvenserna är förödande för hans privatliv, för dem han älskar och jobbar med och för dem han jagar.


Karin Slaughter är född 1971 och bor Atlanta i USA. Slaughters böcker har översatts till nästan trettio språk och sålt mer än trettio miljoner exemplar världen över. 2015 gavs De vackraste ut, och nominerades samma år till Årets bästa översatta kriminalroman av Svenska deckarakademin.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

psykologisk thriller

Utgivningstid

Sidantal

476

Språk

Utgivningstid

Sidantal

495

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk